Over MetJet: waarom ik dit werk doe

Over MetJet

Over MetJet Nicolette Verheem

 

Over MetJet

Hoe zou de wereld eruit zien als elk mens meer innerlijke vrede ervaart? Het is prachtig om in mijn werk vrouwen te bekrachtigen in wie ze zijn en wat ze in huis hebben.  Het voelt als een voorrecht om met coaching en training te kunnen bijdragen aan de innerlijke vrede van mijn klanten.

Over MetJet: Waarom ik dit werk doe.

Al van kinds af aan ben ik met bewegen bezig geweest. Ik was altijd buiten aan het spelen, klom in bomen en waagde spannende sprongen. Mijn taalontwikkeling was vooral in het non-verbale. Ik ‘keek’ vooral wat mensen bedoelden.

Gymjuf

Op de lagere school wist ik het, ik wilde gymjuf worden. Zo geschiedde. Op het Cios had ik de tijd van mijn leven. Fysiek met elkaar bezig zijn, alle sporten mogen doen: dit was het paradijs,  op een pracht landgoed in de duinen. Hier leerde ik sportmassage.

Body

Na een paar jaar als sportleider te hebben gewerkt, raakte ik gefrustreerd als ik geblesseerde klanten niet goed kon adviseren. Daarnaast vond ik mijzelf dom. Dit zette mij aan om fysiotherapie te studeren. Dit was mijn roeping! Het ging als vanzelf. Naast mijn studie masseerde ik. Hier ben ik nooit meer mee opgehouden.

Body & Mind

Als fysiotherapeut werkte ik 12 jaar in een medisch centrum in een sportcentrum. Zo kon ik mijn twee studies combineren. Ik revalideerde vooral mensen terug naar sport- of werkniveau. Hier was ik als een vis in het water. Na zo’n 10 jaar werken als fysiotherapeut dacht ik het moet anders. Ik vond mezelf regelmatig harder werken aan de klachten van mijn klanten dan zij zelf. Er was te vaak het draaideureffect: klanten hadden steeds terugkerende klachten. Mijn visie is dat lichamelijke klachten regelmatig hun oorsprong in gedrag en de geest hebben. Wat zit er achter het plegen van roofbouw op lichaam en geest?  Als ik hieraan zou kunnen werken dan zouden we het probleem bij de wortel kunnen aanpakken en mijn cliënten duurzaam helpen. Ik wilde alles weten over hoe gedrag het lichaam beïnvloed en andersom.

NLP

Vervolgens heb ik 4 jaar opleidingen gevolgd op het gebied van de mind. NLP; Neuro Linguïstisch Programmeren. Ik leerde hoe ik diepe en duurzame veranderingen bij mijzelf en anderen teweeg kan brengen. Door NLP ben ik de betere versie van mezelf geworden. Dit gun ik anderen ook.
Mijn fysio-sessies kregen veel meer diepgang. Ik kon de wereld van mijn klant begrijpen en daarop aanhaken. We pakten het probleem bij de kern aan en minder bij de symptomen. Het werk werd weer boeiend. Resultaat werd duurzaam.

 Mentale kracht

In de tussentijd ging al 20 jaar al mijn vrije tijd uit naar het spelen in het Nederlands team Ultimate frisbee. Een teamsport zonder scheidsrechter. Wat uitlokt dat iedereen in het veld zijn verantwoordelijkheid neemt voor zijn gedrag. Ik ben 8 jaar speler/coach geweest. Als topsporter maak je het verschil als je, naast je fysieke talenten, mentaal sterk bent. Mentale training werd onderdeel van mijn coachen. We zijn 3 x Europees kampioen geweest en hadden 2 x zilver op de WK.

Lichaamstaalknobbel

Doordat ik mijn hele leven met lijven en bewegen bezig was, ontwikkelde ik een ‘lichaamstaalknobbel’. “Het lichaam liegt niet”. Het is heel boeiend om samen met mijn cliënt te onderzoeken wat de stand van haar/zijn lichaam zou kunnen betekenen. Wat straal je uit en wil je uitstralen?

Praktijk MetJet Coaching

In 2004 heb ik MetJet Coaching opgericht. Coaching, fysiotherapie, personal training en massage. Natuurlijk waren er mensen die vonden dat ik geen focus had, door zoveel dingen te doen.  Ik zie al mijn werkzaamheden als iets van hetzelfde, alles op het gebied van Body & Mind!

Trainer

Naast individuele trajecten met cliënten, ben ik trainingen gaan geven voor groepen.

  • Yoga Retreats met personal development ‘ZuiverZijn’ in Portugal en Nederland
  • Teambuilding met Ultimate Frisbee

Deep Democracy

In 2015 ben ik in aanraking gekomen met Deep Democracy, een zienswijze en methode voor besluitvorming waarbij innerlijke tegenstellingen en botsende meningen op respectvolle wijze worden onderzocht. Ik gebruik deze effectieve besluitvormingstechnieken in mijn coaching.

Zo ben ik gekomen tot wat ik nu doe, ik help vrouwen vitaler te zijn in werk en leven. Fysiek en mentaal.

Aan de slag met je lijf, je moeheid, je onzekere gevoelens?  Maak HIER een afspraak

Nieuwsgierig naar mijn CV? Bekijk die op Linkedin.

over metjet