Vrouwen cirkel MetJet Utrecht

Vrouwencirkel MetJet Utrecht

Data: 18 mei 2022

          14 juni 2022

Vrouwencirkels zijn al eeuwenoud. In sjamanistische gemeenschappen trokken vrouwen zich eens per maan(d) terug in de menstruatietent van het dorp. Hier rustten ze uit, zorgden voor elkaar, vertelden elkaar verhalen en gaven hun geheimen over geboorte, sterven, geneeskrachtige kruiden en healing aan elkaar door. Ook bespraken zij de samenleving. Vanuit hun vrouwelijke empathie, intuïtie en oog voor het grotere geheel konden zij aanvoelen hoe het met de stam ging en waar mogelijk het evenwicht verstoord dreigde te raken. Als ze na die 3 dagen uit de tent kwamen, deelden ze hun inzichten en adviezen met het stamhoofd. Hij passte zijn beleid erop aan om zo te verstoringen te herstellen. Op die manier werkten mannen en vrouwen constructief samen in het leiden en begeleiden van hun gemeenschap.

Why

De vrouwencirkel doe ik omdat ik bij retreats merk hoe ongelofelijk krachtig en gaaf het is om samen te delen en te ontwikkelen. De verbinding die ontstaat is helend en dat is mijn ding, bijdrage aan heling.

Hoe

Het gezamenlijk creëren van een sacred space waar ieder mag zijn.  Waar collectieve wijsheid je doet inspireren. Waar je je laat raken op vele dimensies.

De inhoud van de cirkel is een combi van check in, meditatie, het uitdiepen van een thema, luisteren en het delen van je verhaal. Ik, Nicolette Verheem leidt de cirkel afgewisseld met een expert of artiest uit de groep of een externe die haar kennis deelt. Soms bepalen we samen ter plekke wat er zich aandient en wat er dient te gebeuren.

Groep: 7-10 vrouwen. 

Frequentie: 6 x per jaar

Prijs: €10

Lokatie: Oud klooster het Doelenhuis, Doelenstraat 18 Utrecht