Immuniteit boost

Vitaliteitscoach Utrecht

Wat kun je zelf doen om je te wapenen tegen het virus?

Ik hoor steeds meer geluiden om me heen van mensen die verbolgen zijn dat het RIVM niet komt met adviezen over behoud van gezondheid, maar het alleen heeft over het voorkomen van besmetting door je aan de richtlijnen te houden.

Ik mis adviezen over wat je zelf kunt doen om het virus minder kans te geven in je lijf, hoe je je immuunsysteem in optima forma kan houden.

Zelfhelend vermogen

Het immuunsysteem is een fantastisch systeem dat zorgt voor ons zelfhelend vermogen. Het weert zich tegen indringers van buiten, zoals virussen.

Wat kun je vandaag doen om je immuunsysteem te ondersteunen?

  1. Vitamine D3: mensen met tekort aan vitamine D hebben meer kans op Covid19. Neem  10-20 microgram per dag

Model van zorgwijzer.nl

  1. Bewegen: dagelijks minimaal 30 minuten fietsen of wandelen.  Uit je huis! Ben je bang de straat op te gaan, ga dan voor dag en dauw, zoek de stilte op en vul je longen.
  2. Bewust dankbaarheid oproepen. Het wetenschappelijke bewijs  voor de voordelen van dankbaarheid is overdonderend.   Klik hier 

      voor een geleide dankbaarheid-meditatie MetJet

  3. Veerkracht en vitaliteit verhoog je door op de volgende 6 domeinen goed te scoren: kwaliteit van leven, zingeving, lichaamsfuncties, mentaal welbevinden, gevoel van meedoen en je dagelijks functioneren. Doe hier de Positieve gezondheid test en zie wat al goed gaat en waar nog winst te behalen valt
  4. Een gevarieerd dieet, volop groente en fruit en weinig suiker 
  5. Stress verlaagt onze weerstand. Elimineer stressoren waar mogelijk. Wat overblijft aan stress: pot het niet op maar deel je zorgen met een ander. Vraag jezelf af wat je nu, vandaag, wel kan doen om de stress te verlagen.

Enjoy!

Zelf kun je een hoop doen aan je vitaliteit. Wil je in 3 maanden fit zijn en daar begeleiding bij hebben, tof!  Maak een vrijblijvende afspraak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *